fbpx

SENTERA

Politica de confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate defineste modul in care noi, SC Sentera SRL, colectam, utilizam si stocam datele tale personale atunci cand accesezi sau interactionezi cu site-ul nostru www.sentera.ro

In acest document vei afla care sunt datele pe care le colectam si prelucram sau pe care ni le-ai pus la dispozitie prin accesarea https://www.sentera.ro.

 Persoana vizata pentru informarea careia am creat aceasta pagina de confidentialitate este orice utilizator al website-ului si ne vor referi in continuare la aceasta prin “tu”.

Aceasta Politica de confidentialitate este aplicabila din data de 15 mai 2020.

1. Cuprins
2. Cine suntem
3. Ce date prelucram
4. Cum colectam aceste date
5. De ce sunt colectate aceste date
6. Cine proceseaza datele colectate
7. Partajarea datelor tale personale
8. Pentru cat timp iti sunt stocate datele
9. Cum sunt protejate informatiile tale cu caracter personal
10. Care sunt drepturile tale
11. Informatii detaliate despre procesarea datelor tale personale
12. Transferul datelor cu caracter personal
13. Confidentialitatea minorilor
14. Modificari in politica de confidentialitate
15. Definitii

 

1. Cine suntem
SC Sentera SRL este o societatea organizata care functioneaza in conformitate cu legile din Romania, sediul social in Cluj-Napoca, Bulevardul Eroilor nr. 9, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul , sub nr. , CUI .

Adresa email de contact: [email protected]

Telefon: +0756 091 063

 

2. Ce date prelucram la SC Sentera SRL
In functie de natura si scopul interactiunii cu sentera.ro, este posibil sa colectam urmatoarele tipuri de date:

a. Adresa ta de email este necesara in toate formularele noastre, in mod specific daca doresti:

    Sa creezi un cont sau sa trimiti o solicitare in sectiunea de ajutor a platformei
    Sa te abonezi la newsletter
    Sa completezi si sa trimiti formularul de contact
    Sa ceri acces la resurse
    Sa te inregistrezi la evenimente

b. Date legate de identitatea ta, precum nume, prenume, adresa de email si numar de telefon, sex, numele companiei, profesie, adresa, oras, tara, domeniu de activitate, numar de angajati si pozitie geografica.

c. Date legate de navigare – date legate de modul in care folosesti website-urile, incluzand: adresa IP, browser folosit, durata navigarii, istoricul cautarilor, sistem de operare folosit, limba si pagini vizualizate.

d. Date despre vizitele tale in site-uri: acestea pot include URL-uri complete, secventa de click-uri catre, prin si de la website-urile noastre, informatii sau produse vizualizate / cautate, durata vizitelor pe anumite pagini, informatii privind interactiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.
Date despre retele de socializare folosite in momentul in care utilizezi functionalitatile noastre.

 

3. Cum colectam aceste date
Datele tale pot fi colectate in diferite moduri.

Pot fi colectate direct cand comunici cu noi prin intermediul crearii unui cont nou, cand te abonezi la newsletter sau completezi orice alt tip de formular din site-uri, cand descarci resurse, ceri acces la cursuri sau cand te inregistrezi la evenimentele noastre.

De asemenea, iti colectam datele cand comunici cu sentera.ro prin email sau telefon.

O alta forma de colectare a datelor tale se intampla in momentul in care ne trimiti informatii spre publicare in blogul sentera.ro, in platforma de eCommerce.

sentera.ro colecteaza date si indirect, prin intermediul cookie-urilor si a marcatorilor.

Te rugam sa citesti Politica cookie-urilor care a fost creata pentru a te ajuta sa intelegi mai usor aceasta tehnologie, precum si modul in care o folosim in site-urile noastre.

 

4. De ce sunt colectate aceste date

SC Sentera SRL colecteaza si foloseste datele tale personale:

  • Pentru a-ti afisa website-urile si continutul acestora
  • Pentru a-ti permite sa folosesti produsele noastre
  • Pentru a-ti permite sa ne contactezi
  • Pentru a-ti oferi newsletterele, produsele si serviciile pe care le-ai cerut
  • Pentru a te anunta asupra noutatilor si schimbarilor legate de website-uri si gama de produse /servicii
  • Pentru a ne sustine drepturile si obligatiile stipulate in contractele semnate cu utilizatorii, precum si alte obiective legale

Folosim cookie-uri si marcatori pentru:

a. A imbunatati experienta ta in site-uri, precum:
Recunoasterea dispozitivului tau, astfel incat sa nu fi nevoit sa introduci aceleasi informatii de mai multe ori la rand pentru acelasi scop
Recunoasterea numelui de utilizator si a parolei pe care ni le-ai oferit odata, pentru a nu fi nevoit sa le introduci din nou in fiecare pagina care cere aceste informatii.
b. A analiza traficul si datele din site-uri pentru:
Masurarea numarului de utilizatori astfel incat sa facem site-urile mai usor de folosit si sa raspunda mai rapid cererilor tale
Evaluarea comportamentului tau de navigare si accelerarea cautarilor tale
c. A ne ajuta sa intelegem mai bine cum ne folosesti site-urile, astfel incat sa le imbunatatim.

Utilizarea informatiilor tale in modurile descrise mai sus este permisa de legea aplicabila in domeniul protectiei datelor, pentru ca este:

a. Necesara pentru interesele noastre legitime in urmarirea scopurilor descrise mai sus iar interesele tale de confidentialitate nu prevaleaza asupra acestora, in niciunul dintre cazuri (de exemplu, pentru indeplinirea obligatiilor si drepturilor dintr-un contract, inclusiv Termeni si Conditii)
b. Necesara in unele cazuri pentru a ne indeplini responsabilitatile legale, cum ar fi prezentarea de informatii autoritatilor sau organismelor de reglementare
c. Necesara in unele cazuri pentru indeplinirea unei sarcini in interes public, pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor in instanta sau in cazul in care prelucrarea se refera la informatii cu caracter personal aflate evident in domeniul public in circumstante limitate, procesate exclusiv cu consimtamantul tau pe care il obtinem periodic, cum ar fi atunci cand optezi sa primesti comunicari de marketing sau pe email.

 

5. Cine prelucreaza datele colectate

Datele tale sunt prelucrate de catre angajatii SC Sentera SRL delegati cu:

a. Administrarea site-urilor
b. Administrarea clientilor si a cererilor lor
c. Sarcini legale

SC Sentera SRL, ca operator de date, am luat toate masurile de securitate necesare pentru a preveni accesul neautorizat, dezvaluirea, modificarea sau distrugerea neautorizata a datelor.

Prelucrarea datelor se realizeaza folosind computere si/sau instrumente IT, urmand procedura interna in scopul clar specificat si acceptat de catre utilizator.

 

6. Partajarea datelor tale personale

Nu vindem datele tale cu caracter personal catre terte parti.

Pe langa operator, in anumite situatii, datele pot fi accesibile pentru terte parti precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, daca este necesar, ca persoane imputernicite de Operator.

Acestea sunt obligate prin contract sa mentina confidentialitatea datelor si sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care le-au fost furnizate.

Lista acestor terte parti poate fi ceruta de la SC Sentera SRL in orice moment.

In ultimul rand, am putea dezvalui datele tale:

Link-urile catre site-uri si terte parti

Website-urile noastre ar putea contine link-uri catre diverse site-uri, platforme si retele de socializare administrate de terte parti pe propriile servere, organizatii si companii asupra carora SC Sentera SRL nu are control.

Prin urmare, sub nicio circumstanta nu putem fi considerati responsabili pentru modul in care datele sunt colectate si prelucrate de catre aceste terte parti.

Iti recomandam sa citesti politicile de confidentialitate aplicabile pentru orice terta parte catre care ar putea directiona link-urile noastre, astfel incat sa intelegi cum iti sunt folosite datele personale de catre acestea.

 

7. Pentru cat timp iti sunt stocate datele

SC Sentera SRL pastreaza datele tale personale doar pentru perioada necesara pentru scopurile explicate la articolul 4.

Perioada de stocare variaza in functie de datele in chestiune, deoarece poate fi afectata de natura si scopul colectarii lor. De asemenea, anumite obligatii legale stipuleaza o anumita perioada de stocare.

Cand te abonezi la newsletterele noastre sau descarci resursele gratuite, iti stocam adresa de email, numele si prenumele, pana in momentul in care te dezabonezi (link-ul de dezabonare este inclus in toate email-urile noastre, chiar in partea de jos a mesajului).

Cand contactezi SC Sentera SRL folosind orice metoda de contact (email, numar de telefon, formular de contact), datele tale vor fi stocate pentru trei (3) ani incepand de la data ultimei interactiuni cu prestigiu.eu, apoi vor fi sterse.

Cand esti clientul nostru pe platforma sau prin cumpararea de produse, iti prelucram datele personale pe toata durata raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina SC Sentera SRL (in cazul documentelor justificative financiar-contabile, termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

 

Datele legate de conturile de utilizator pe care le-ai creat vor fi stocate pentru intreaga durata a inregistrarii si pentru doi (2) ani incepand din momentul inchiderii contului.

Datele colectate folosind cookie-uri sau marcatori vor fi stocate pentru pana la sase (6) luni pentru cookie-uri si marcatori de monitorizare a audientei si pana la treisprezece (13) luni pentru alte tipuri.

 

8. Cum sunt protejate informatiile tale cu caracter personal

Datele tale personale sunt stocate pe servere securizate, protejate de firewalls si software antivirus.

Cu toate acestea, date fiind caracteristicile intrinseci ale internetului, noi nu iti putem garanta securitatea optima a informatiilor schimbate prin intermediul acestei retele.

Ne straduim sa iti protejam datele insa nu iti putem garanta securitatea absoluta a informatiilor pe care le trimiti catre website-uri. Prin aceasta esti de acord ca ne furnizezi datele tale pe propriul risc.

De asemenea, esti de acord ca responsabilitatea securitatii datelor tale personale este si a ta, in mod egal. Pentru inceput, esti responsabil pentru pastreaza confidentialitatii parolelor si a altor mijloace de autentificare folosite pentru a accesa website-urile noastre.

 

9. Care sunt drepturile tale

In conditiile prevazute de legislatie, in calitate de persoana vizata, beneficiezi de urmatoarele drepturi:

a. Dreptul sa iti retragi consimtamantul in orice moment. Iti poti retrage consimtamantul asupra prelucrarii datelor tale personale in orice moment, chiar daca ni l-ai oferit inainte.
b. Dreptul sa te opui prelucrarii datelor. Ai acest drept prin transmiterea unei solicitari in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care te afli, ca datele care te vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al SC Sentera SRL sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care SC Sentera SRL poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; de asemenea, dreptul la opozitie poate fi exercitat in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care te vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
c. Dreptul sa iti accesezi datele. Utilizatorii au dreptul de a afla daca proprietarul le proceseaza datele, dreptul de a obtine divulgarea anumitor aspecte privind prelucrarea si dreptul de a obtine o copie a datelor aflate in proces de prelucrare.
d. Dreptul la rectificare. Utilizatorii au dreptul de a verifica acuratetea datelor lor personale si de a cere sa fie actualizate sau corectate.
e. Dreptul la restrictionarea prelucrarii. Utilizatorii au dreptul, in anumite conditii, sa restrictioneze prelucrarea datelor lor. In acest caz, proprietarul nu va procesa datele respective pentru niciun alt scop decat stocarea lor.
f. Dreptul la stergerea datelor. Acest drept este aplicat in anumite conditii: daca datele nu mai sunt necesare in indeplinirea scopului pentru care au fost colectate, daca a fost retras consimtamantul, daca s-a exercitat dreptul de opunere, daca au fost prelucrate ilegal, pentru respectarea unor obligatii legale sau au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
g. Dreptul la portabilitatea datelor. Utilizatorii au dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, comun si usor de citit dar si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre SC Sentera SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.
h. Dreptul de a te adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente.
In conformitate cu articolul 12.6 al GDPR, cand iti exerciti oricare dintre aceste drepturi, SC Sentera SRL, ca operator de date, isi rezerva dreptul de a cere o dovada a identitatii tale. Te rugam sa fii constient ca datele cerute pentru dovedirea identitatii vor fi sterse imediat ce iti raspundem la cerere.

Suntem obligati sa iti raspundem in interval de o (1) luna la toate cererile de exercitare a acestor drepturi. Aceasta perioada poate fi extinsa la doua (2) luni pentru cererile complexe sau cu un volum foarte mare.

Informatiile furnizate precum si masurile luate in exercitarea drepturilor mai sus mentionate iti sunt oferite de SC Sentera SRL in mod gratuit. Cu toate acestea, in cazul in care cererile sunt nefondate sau excesive (repetitive), putem fie sa iti percepem o taxa fie sa refuzam cererea.

 

10. Informatii detaliate despre procesarea datelor tale personale

Datele tale personale sunt colectate pentru urmatoarele scopuri si folosind urmatoarele servicii:

Analytics

Google Analytics

Este un serviciu de analiza web furnizat de Google. Acesta monitorizeaza utilizarea website-urilor pentru a crea rapoarte si ne ajuta sa imbunatatim experienta utilizatorilor in pagini.

Tip de date personale colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului.

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Facebook Ads Conversion Tracking

E un serviciu furnizat de Facebook care conecteaza datele din reclamele Facebook cu actiunile realizate de utilizatori in site-uri.

Tip de date personale colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Google AdWords Conversion Tracking

E un serviciu furnizat de Google care conecteaza datele din sistemul de publicitate Google cu actiunile realizate de utilizatori in site-uri.

Tip de date personale colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului.

Loc de prelucrare: SUA

 

Afisarea de continut din alte platforme

YouTube video widget

Este un serviciu de vizualizare continut video furnizat de Google care ne permite sa adaugam continut de tip video in paginile web.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA

Vimeo video player

Este un serviciu de vizualizare continut video furnizat de InterActiveCorp care ne permite sa adaugam continut de tip video in paginile web.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

 

Remarketing si targetare pe baza comportamentului

Acest serviciu ne permite sa informam, optimizam si livram campanii de publicitate bazate pe datele si interactiunile din trecut ale utilizatorilor cu site-urile.

AdWords Remarketing

E un serviciu de remarketing si targetare comportamentala furnizat de Google care conecteaza activitatea website-urilor cu reteaua de publicitate AdWords si cookie-ul DoubleClick.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

 

Facebook Custom Audiences

Este un serviciu de remarketing si targetare comportamentala furnizat de Facebook care conecteaza activitatea pe site-urile noastre cu sistemul de publicitate Facebook.

Tip de date colectate: Cookies si adrese de email.

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Facebook Remarketing

Este un serviciu de remarketing si targetare comportamentala furnizat de Facebook care conecteaza activitatea pe site-urile noastre cu sistemul de publicitate Facebook.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Remarketing prin Google Analytics pentru Display Advertising

Este un serviciu de remarketing si targetare comportamentala furnizat de Google care conecteaza activitatea de monitorizare realizata de Google Analytics si cookie-urile colectate de acesta cu sistemul de publicitate AdWords si cookie-ul DoubleClick.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Optimizare si distributie trafic

CloudFlare

Este un serviciu de optimizare si distributie trafic prin folosirea de servere localizate in mai multe tari, furnizat de CloudFlare Inc., care filtreaza traficul de pe site-uri permitand in acelasi timp colectarea de date analitice.

Tip de date colectate: Cookies si diverse tipuri de date specificate in politica lor de confidentialitate

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Tag Management

Google Tag Manager

Este un serviciu de administrare centralizata a tag-urilor furnizat de Google.

Tip de date colectate: Cookies si date privind utilizarea site-ului.

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Management baza de utilizatori

ActiveCampaign CRM

Este un serviciu de management a clientilor si utilizatorilor furnizat de ActiveCampaign LLC.

Tip de date colectate: adresa de email, numar de telefon, nume si prenume precum si alte date specificate in politica lor de confidentialitate

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidentialitate

Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate catre SC Sentera SRL pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

 

12. Confidentialitatea minorilor

SC Sentera SRL nu contacteaza cu buna stiinta sau nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. Website-urile nu au ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani.

Daca printr-o eroare intram in posesia unor astfel de informatii si suntem instiintati de acest lucru, vom obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, vom sterge informatiile de pe serverele noastre.

Daca doresti sa ne anunti primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, te rugam sa ne trimiti un email la [email protected]

 

13. Modificari in politica de confidentialitate
Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate. In cazul unor modificari majore pe viitor vei fi instiintat pe email (daca este posibil) sau prin afisarea unui mesaj specific pe site.

 

14. Definitii

Date cu caracter personal – orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila.

Prelucrare – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal sau seturi de date cu caracter personal.

Persoana vizata – persoane fizice ale caror date sunt prelucrate

Operator de date personale (Data Controller) – orice organizatie, persoana sau organism care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal, controleaza datele si este responsabil pentru acestea.

Imputernicit (Data Processor) – proceseaza datele in numele unui operator

Consimtamant – incuviintarea “libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate” din partea unei persoane, prin care aceasta isi exprima acordul privind prelucrarea datelor sale personale pentru unul sau mai multe scopuri, fie printr-o declaratie, fie printr-o actiune afirmativa clara.

GDPR – Regulamentul General privind protectia datelor (GDPR) a fost adoptat ca Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016. Se aplica direct in fiecare stat membru UE, fara a fi nevoie de o legislatie de punere in aplicare.

Terti – orice persoana fizica sau juridica (autoritate publica, agentie sau orice alt organism), in afara de persoana vizata, operatorul, imputernicitul si persoanele care, sub directa autoritate a operatorului sau imputernicitului, sunt autorizate sa proceseze datele.

Pentru orice intrebari suplimentare referitoare la modul in care prelucram datele cu caracter personal sau pentru a-ti exercita drepturile mentionate mai sus, te rugam sa ne trimiti un email la adresa [email protected]

Aceasta pagina web foloseste fisiere de tip cookie. Pentru mai multe informatii legate de modul de functionare si folosire a acestor fisiere, te rugam sa accesezi urmatorul link: Politica cookie-urilor.

0